27th BCLF 2019 / 30th TBS National Biochemistry Congress
30 October 2019, Saturday
TIME DURATION HALL A
08:30-10:00  

SESSION V

08:30 - 09:00 30 min. IFCC, C-RIDL; The current concept and future plans for reference intervals and decision limits
Yesim Ozarda, Turkey
09:00 - 09:30 30 min. Developing a roadmap for laboratory test utilization management program
Sedef Yenice, Turkey
09:30 - 10:00 30 min. Oral Presantations
10:00 - 10:30 30 min. Coffee Break
10:30 - 11:15 45 min.

Plenary Lecture:
The new IVD regulation 2017/746 and consequences for laboratory medicine
Christa Cobbaert, The Netherlands

11:15 - 12:00 45 min. Industry Sponsored Symposium V
12:00 - 13:15 75 min. Lunch Break
13:15 - 14:00 45 min. Industry Sponsored Symposium VI
14:00 - 14:45 45 min.

Plenary Lecture:
Galectin-3: from molecule to biomarker and back
Jerka Dumic, Croatia

14:45 - 16:30  

SESSION VI

14:45 - 15:15 30 min. Serum non-coding RNA profiling as a promising diagnostic approach
Christos Tsatsanis, Greece
15:15 - 15:45 30 min. Analysis of genetic variants associated with reduction of insulin secretion and type 2 diabetes risk in population of Bosnia and Herzegovina
Tamer Bego, Bosnia and Herzegovina
15:45 - 16:15 30 min. Ethical challanges in (pharmaco)genetics
Marija Hiljadnikova-Bajro, Macedonia
16:15 - 16:30 15 min. Oral Presantations
16:30 - 17:00   Coffee Break
17:00 - 18:00   Oral Presantations
17:00 - 17:15 15 min. The relationship between adiposity parameters and hsC-reactive protein values in overweight and obese women
Aleksandra Atanasova Boshku, Macedonia
17:15 - 17:30 15 min. 2018 Nazmi Özer Award Recepient Presentation
Molecular demultiplexer as a terminator automaton
Gurcan Gunaydın, Turkey
17:30 - 17:45 15 min. 2018 Nazmi Özer Award Recepient Presentation
Photodynamic activity properties of novel BODIPY compound against colorectal cancer cell line
Burak Barut, Turkey
17:45 - 18:00 15 min. to be confirmed

Congress Venue

Papillon Zeugma Convention Centre, Belek Antalya - TURKEY

October 27-31, 2019